Menü
SIKÇA SORULAN SORULAR

Soru: Neden bazı yakıtlar daha kolay ve bazıları daha zor yanar?

Cevap: Yağ veya diğer kimyasallar gibi yakıt solüsyonları daha kolay yanar, çünkü bu tür solüsyonların buharlaşması daha kolaydır ve gerekli sıcaklık var olduğunda yanma başlar.

 

Soru: Ateş nasıl ortaya çıkar?

Cevap: Yangın yakıtın buhara dönüşmesi ve oksijenle karışması için gerekli ısı oluşunca oluşur ve sıcaklık aracıdır ve yangının oluşması için zincir reaksiyonlar gerekir ve yakıt bitince yangın söner.

 

Soru: Yangın söndürme cihazlarını aldıktan sonra neler yapmalıyım?

Cevap: Yangın söndürme cihazlarının bulundukları yerler işaretlenmeli, üzerleri numaralandırılmalı, yangın malzemelerini gösteren yerleşim projesi hazırlanmalı ve işletme içinde belli yerlere asılması tavsiye edilmektedir. İşletme genelinde bulunan yangın dolapları ve yangın söndürme cihazlarının önünün açılması ve bu malzemelerin önüne istifleme yapılmaması önerilmektedir.

 

Soru: Yangın söndürme cihazlarını firmamda nasıl yerleştirmeliyim?

Cevap: Yangın söndürme cihazları sınıfına ve söndürülecek yangının cinsine göre ayrılır.En doğru seçimi bu ürünleri tedarik etmeyi düşündüğünüz firmanın teknik ekibini firmanıza davet edip firmanızda keşif yaptırarak verebilirsiniz.

 

Soru: Yangın söndürme cihazlarını montaj yaptırmam gerekli midir?

Cevap: Yangın yönetmeliğine göre yangın söndürme cihazları  yerden bel hizasında yaklaşık 90 cm yukarıya montaj yapılmalıdır. Bu yükseklik yangın anında belirlenmiş en iyi görme mesafesidir.

 

Soru: Firma personelimize yangın eğitimi aldırmalı mıyım?

Cevap: Yangın yönetmeliğine göre firma personeli sayısı 50 kişi olan ve geçen tüm işletmelerde yangın ekibi kurulmalı ve mutlaka  eğitilmelidir.

 

Soru: Yangın ekibi için herhangi bir malzeme almama gerek var mı?

Cevap: Yangın ekibinizde yine yangın yönetmeliği gereğince mutlaka elbise, eldiven, maske, baret ,çizme vb. koruyucu ekipmanlar bulundurulmalıdır.

Eskişehir Web Tasarım